Hr. Tourette

kr. 150,00

Kategori:

Beskrivelse

Olivia er 6 år gammel og har Tourettes syndrom.
Olivia har valgt at kalde sin Tourette for Hr. Tourette.
Så er det hele lidt nemmere at forstå.
En dag, da Olivia og hendes mor er ude at handle, begynder Hr. Tourette at drille, og Olivia får tics i hele kroppen…og hvad skal Olivia så gøre?
Læs historien om Hr. Tourette skrevet af Kamilla Pi Hedemann
Schrøder, der som 6-årig fik diagnosen Tourettes syndrom. For at
forstå – og forklare – hvordan hun havde det, opfandt hun Hr. Tourette.
Katja Bamberger Bro, som står bag samtalespillene Small Talk – Big Questions har sammen med Kamilla Schrøder udviklet spørgsmål til dialog omkring historien, om at føle sig udenfor og om ikke at kunne styre sin krop. Sådan har vi alle prøvet at føle – og den bedste måde at opnå forståelse fra andre på er gennem dialog.
Bogen kan læses for børn fra 4-års alderen.
Hvad er tics og Tourettes syndrom?
Tourette er en arvelig neurologisk lidelse, der viser sig ved pludselige og ufrivillige motoriske bevægelser, verbale lyde eller gentagelser af ord.
15-25% af alle børn har forbigående tics, og 0,5-1% af alle børn har kroniske tics. En mindre del af børn med kroniske tics har Tourettes syndrom.
Man skelner mellem to typer af Tourette: TS og TS+. TS er Tourette kun med tics, mens TS+ betyder, at man også har andre symptomer såsom OCD, autisme eller ADHD.
DANSK TOURETTEFORENING anbefaler bogen:
Jeg lærte Kamilla at kende, da hun var barn. Hun kæmpede ligesom så mange andre med diagnosen Tourette, og det var vigtigt for mig at understrege, at hun var en del af et fællesskab. Desværre fandtes der ikke meget litteratur om emnet, og jeg er særlig glad og stolt over, at Kamilla som voksen har valgt at skrive om sit liv og sin barndom med Tourettes syndrom, så alle, som på den ene eller den anden måde er berørt af emnet, kan læse hendes historie.
Kirsten Kristensen, Dansk Tourette Forening

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Hr. Tourette”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *